fbpx

Guldfasan

Guldfasan

Guldfasan – Chrysolophus pictus er en fugl i fasanfugle-familien, der lever i Kina.

Guldfasan

Guldfasan

Hannen (kokken) er farvestrålende og umiskendelig. Hovedet og rumpen er prydet med gyldne fjer, og halsen er sortstribet. Kroppen er rødlig med en blå/lilla ryg. Halefjerne er kanelgyldne og sortplettede. Hannen er normalt 90-110 cm i længden, hvor halefjerne udgør 2/3 af fuglens længde.

Hunnen (hønen) er noget mere “kedelige”, i det at hun har en mørkere og sortplettet gyldenbrun fjerdragt som kan minde om hunnen af almindelige fasan’s fjerdragt. Hun er dog mindre og har en kortere hale, og har en længde på 60-80 cm.

Guldfasan

Guldfasan

Hannen har ikke nogen forveksling med danske hjemmehørende arter. Hunner kan forveksles med Alm. Fasan (hun), men der dog mindre og mere gylden.

Udbredelse af guldfasan

Bur/volierefugl, men undslupne eksemplarer ses hist og her i Danmark.

Deres biologi er typisk for fasaner. De er fødesøgende på jorden, hvor de lever af frø, vegetativ materiale og insekter. De overnatter i træerne. Som med andre fasaner kan de flyve, men foretrækker at løbe på jorden.

Levested

Fasanen stammer fra de skovbeklædte bjergregioner i det vestlige Kina, men er blevet spredt rundt som volierefugle over hele verden. Således er der nu at finde vilde bestande rundt omkring i hele verden.

Du kan se vores fasaner i det store reservat hvor du kan fodre dem hvis du har købt en foder pakke.