Kort om dyrene:

Tilbage til forsiden

Oskar flytter ind i regnskoven  på lørdag den 3/2 18

Oskar skal i vinter bo i regnskoven i Monkey World Hillerød, sammen med to kakaduer, der hver i sær sidder i deres eget bur.

Papegøjerne er samlet så de kan snakke og lytte til hinanden. Selv dem uden for i volieren, har mulighed for at holde kontakten med dem der fast er inde for vinteren.

Oskar er et værre sludrechatil

[wpdevart_youtube]vZLvuRXLWt8? rel=0[/wpdevart_youtube]

 Her kan du læse lidt om den grå jaco papegøje, Oskar:

For 9 år siden fik jeg Oskar hjem.. En sød lille dunet filur, som jeg skulle håndopmade selv, det sidste stykke tid..

 

Forinden havde jeg arbejdet i ZooZity og havde med papegøjerne at gøre og havde forelsket mig i den grå Jaco..

 

Alt gik så fint, Oskar og jeg fik et utrolig stærkt bånd, han lærte hurtigt at snakke og vi hyggede os meget..

 

Da Oskar var omkring et år begyndte hans adfærd så småt at ændre sig, han bed alle, undtagen mig.. Jeg var ikke helt klar over hvad der lå til grund for dette og troede han var ensom.. Derfor anskaffede jeg en veninde til ham.. Frida, også en lille, grå jaco, babyfugl som skulle mades op..

 

Her gik det hurtigt op for mig at det var det dummeste jeg kunne gøre..

 

Oskar hadede hende og terroriserede hende fuldstændigt.. Kun et år efter måtte jeg finde en ny familie til Frida, inden hun ville ødelagt af Oskars nedbrydning af hende..

 

Efter en snak med opdrætter og hende der havde opmadet ham, fandt vi sammen ud af at Oskar mente jeg var hans mage og det blev herefter flere gange bekræftet da han angreb min daværende kæreste imens han var ude af buret..

 

Da jeg blev gravid tog jeg beslutningen om at Oskar skulle væk for en periode og han kom ud til en af mine veninder som har godt styr på fugle og som havde tid og mulighed for at give Oskar lidt mere ‘disciplin’.. Jeg turde ikke have ham med en lille baby, når han var så jaloux på min kæreste..

 

Det er idag snart 6 år siden og han kom for 8 måneder siden hjem igen..

 

Jeg var klar til at få ham hjem, og Oskars adfærd med kurmageri var stort set forsvundet hos min veninde..

 

Det gik godt at få min lille papegøje hjem.. Forbløffende godt.. Oskar genkendte mig hurtigt, vi fik vores gode bånd genetableret og generelt gik det bare rigtig godt.. Min nye kæreste kunne endda gå til ham.. Dog kun når jeg ikke var hjemme, men de kunne nusse og snakke sammen, kæmpe fremskridt for Oskar der ellers hadede alle andre end mig..

 

For nogle måneder siden (sidst i 2017) begyndte det så igen at gå den forkerte vej desværre.. Oskars kurmageri tog til og gik på 14 dage fra 0-100.. Han begyndte at bide helt vildt efter min kæreste både inde i buret og uden for buret, han gylper mad op til mig, siger parringslyde og sænker vingerne når jeg nærmede mig ham.. Hvis jeg havde ham ude og min kæreste nærmede sig mig, blev jeg ‘straffet’ af Oskar.. Han var jaloux og ingen sku komme tæt på mig.. Jeg var hans mage.. I hvert fald i hans hovede..

 

Oskar endte med bare at sidde i sit bur i et hjørne af stuen, uden særlig meget kontakt, for ingen af os havde mod på at blive bidt mere og ingen af os havde overskud eller viden nok til at tage kampen op og træne med ham.. Denne mangel på kontakt og selskab, gjorde at Oskar begyndte at skrige meget og sige utrolig høje lyde og jeg havde hver dag dårlig samvittighed og synes ikke det var en værdig hverdag for ham..

 

Derfor kontaktede jeg Dennis og Monkey World efter jeg var blevet anbefalet stedet af andre der også har vidergivet deres dyr til regnskoven i Hillerød.. Jeg var sikker på at de var det helt rigtige sted for Oskar..

Oskar skulle ud et sted hvor de har masser plads,  viden og masser tid til at træne med ham og opdrage på ham.. Og så er det sundt for Oskar at komme til at gå sammen med nogle af samme art, jaco, samt andre fine papegøjer.

 

Det er en hård beslutning, men også den helt rigtige.. Jeg kan komme og besøge min papegøje, Oskar og se hvordan det går med ham og det er altafgørende for mig..

Skrevet af Oskars “mor” Louise

Monkey World er for børn og unge i hele Danmark. Vi vil gerne gøre noget for børn og unge, der har det svært. Det kan være udviklingshæmmede, kræftramte, skilsmissebørn, autisme, stressramte børn og unge uden et sted at kunne være sig selv. Monkey World er et sted, hvor man kan tage en pause fra hverdagen og tage et par dybe indåndinger i et afslappet, afstressende og roligt miljø på en ny måde, med rolige omgivelser, søde dyr, lyden af vand og Jacoérnes snakken og junglelyde i baggrunden af vores lille hyggelige regnskov.