fbpx

Zebramanguster

Zebramanguster

Zebramanguster / Mungos mungo lever i hele central Afrika og de er ikke truede. Det er rovdyr som er i familien med desmerdyrfamilien og Timon. De lever af biller, tusindeben og en masse andre små dyr.

Zebramanguster

Vi fodrer med kattemad, grønt og kød (kyllinger m.m.)

Vores gruppe lever over og under jorden. Vi har lavet 19m skjulte grotte gange til dem under jorden, så de kan holde varmen når det er rigtig koldt. Skulle de ikke kunne holde varmen, kan de altid gå ind i deres varme stue, hvor der er varme til dem.

Vi har også lavet et tårn de kan kravle op i, hvor de kan sole sig eller holde udkig efter farer og fjender.

Zebramanguster

Zebramanguster

Hvor lever de

De lever på savannen, og i klippeområder. De bevæger sig over store områder i deres jagt efter føde, og tilbagelægger ofte mere end 8 kilometer om dagen.

Zebramangusterne lever i store flokke fra 7 til 40 individer. Der er altid en dominerende han i flokken.

Hvis et rovdyr nærmer sig, trækker flokken tæt sammen og bevæger sig som om de var ét stort dyr.

De kan kommunikerer med hinanden med en lang række forskellige lyde.

Deltag når vi fodre

Rangorden

I en stor gruppe opretholdes en rangorden, der afhænger af alder og køn. Tit indretter en zebramangust gruppe sig i et forladt termitbo, når de skal have unger. Her er hele gruppen med til at passe ungerne. Er gruppen på fødesøgning, forbliver et voksent individ altid tilbage ved ungerne. Flokken deles ikke blot om at tage sig af ungerne, men tager sig også at tilskadekomne og gamle. De advarer dem mod fare, plejer dem og tilbyder dem føde.

Fordelen ved at leve i en flok, er sammenholdet, der er mange til at holde øje med rovdyr.

Zebramanguster – Fjender

Hvis én i flokken opdager fare, advarer den de andre med høje skrig. Hvis flokken ikke kan flygte, danner de voksne medlemmer en cirkel om de yngste og svageste i flokken, som forsvares totalt. Kan flokken flygte, laver de høje lyde imens, så de ikke mister kontakten med hinanden.

Zebramanguster er nomadiske idet de sjældent bliver i en hule længere tid af gangen, sjældent mere end få dage eller højest en uge. De bliver dog ofte i det samme område og vender også ofte tilbage til de fortrukne huler igen og igen.
Zebramanguster kan i naturen ofte observeres i samarbejde med høge i deres fælles fødesøgning og udkig efter fjender.

Se videoer fra Monkey World her, husk at subsribe!