Wokshop

Wokshop er sponsor i Monkey World for vores Surikater

Wokshop

I Wokshop er det deres mål at levere frisk og autentisk thai mad til så mange som muligt.

Wokshop
Ser det ikke lækkert ud?

Derfor har de netop åbnet tre nye restauranter på hhv. ØsterbroLyngby / Kinopalæet samt i Odense.

Vi elsker thaimad i Monkey World, og spiser så ofte vi kan lækre retter fra Wokshop.

Se bare her:

Wokshop

Wokshop hjælper andre

Wokshop vil gerne hjælpe børn og unge der har det svært, derfor har de valgt at hjælpe Monkey World, så vi i fælleskab kan hjælpe endnu flere.

Wokshop
Har du ikke prøvet en af deres mange lækre retter, så skulle du overveje det.

Frisk Thaimad

Thai-køkkenet er en eksplosion af friske urter, krydderier og grøntsager.

Alle specialiteterne får vi leveret friskplukket direkte fra Thailand.

Hvad er thai mad egentlig

Thai madlavning lægger vægt på let tilberedte retter med stærke aromatiske komponenter og en krydret kant.

Det Thailandske køkken er kendt verden over for at være enkelt, sundt og uhyre velsmagende. Hvad enten det er de stærke chili retter eller mildere sur-søde retter er retterne kendetegnet ved harmoni i smag og udtryk. Thailandsk mad er en sammenblanding af vestlig og østlig indflydelse, fra Kina og Indien, men også fra sydamerika i form af chili planten som først ankom til Thailand med de første Europæere.

Varieret mad

Thailandsk mad er enkelt og meget varieret. Hvilken ret der serveres og spises afhænger helt af hvem der laver den og hvor vedkommende stammer fra. Oprindeligt var Thaierne et folk som levede af fisk og planter og som i Buddhismens ånd undgik at spise store stykker kød. Senere kom en ydre påvirkning fra især Kina og vesten der skabte de fleste retter med kød som vi kender i dag. Den Kinesiske indflydelse afspejles i brugen af wok, lynstegning og friturestegning. Chilien voksede oprindeligt ikke i Thailand, men efter at være blevet indført af Portugisiske missionærer der medbragte den fra Sydamerika, så har Thaierne i allerhøjeste grad taget chillifrugten til sig. Den er nu nærmest et symbol på Thai mad.

Inspiration

I Thailand har man altid haft meget held med at lade sig inspirere fra udlandet når man laver mad, men samtidig har man givet det lånte en særlig Thai karakter. De indiske karry’er er for eksempel blevet forfinet i det Thailandske køkken og i stedet for at stege i ‘ghee’ som i Indien bruges kokos og palme olie. På samme måde anvendes citrongræs og andre friske urter i stedet for færdige krydderier.

Friske ingredienser er kernen i Thai mad.

 

Køb flere retter og del

Et Thailandsk måltid mad spises oftest sammen med andre og man bestiller tit mange forskellige retter der deles indbyrdes. Et typisk Thailandsk måltid kan bestå af for eksempel en simpel suppe lavet på kyllinge fond, en række salte eller dybstegte snacks, en krydret eller stærk salat og så enten en fiske ret eller en kød ret stegt med friske krydderurter og chili. Måltidet serveres selvfølgelig altid velsmagende ris som har en særlig betydning i Thailand.

Thai mad spises med en gaffel og ske. Selv kødretter som stegt ris med svinekød eller stegt and serveres i mindre portionstørrelser, så der aldrig er brug for en kniv. Skeen bruges til at spise af og gaflen bruges til at skubbe maden op på skeen.

Det ideelle thailandske måltid er en harmonisk blanding af det krydrede, det subtile, det søde og sure, og skal gerne være tilfredstillende for både øjne, næse og gane.

 

Se det store lækre udvalg i Wokshop:  Thai mad er en fest og vi kan godt love at der er noget for enhver smag.

Video

Se videoer fra Monkey World her! husk at Subscribe